Ağaçların bakımından hasatına her aşamasıyla Karagöz ailesinin ilgilendiği zeytin bahçelerinde 8 senedir İyi Tarım Uygulamaları yapılmaktadır.
Hasat aylarında günlük olarak toplanan zeytinler, yağın oksidasyona uğramasına izin verilmeden maksimum 4 saat içinde sıkıma girer. Üretim sürecinde mamulün temas ettiği alanlar sadece Kromdur.
Zeytincilikte en ileri teknoloji tava temassız zeytin sıkım sayesinde Antioksidanlar, Poliphenollar gibi buharlaşabilen yararlı bileşenlerde kayıp yaşanmaz. Ayrıca yine 25 °C’de soğuk sıkım sebebiyle aromatik özellikleri açısından daha zengin bir zeytinyağı elde edilmiş olur.
Fabrikamızda son teknoloji makineler ile zeytin sıkımı esnasında sıfır hava teması ile ilaç sanayinde kullanılabilir nitelikte üst kalite zeytinyağı üretimi yapılmaktadır. Ürünlerimize depolanmasından paketlenmesine; hijyeni garanti edilmiş ve iklimlendirilmiş ortam sağlanmıştır.
Limitli olmasının sebebi, farklı zeytin cinslerinin karışımına izin verilmeden ve zeytinler hiç bekletilmeden sıkımı yapılan, İyi Tarım Sertifikalı Aile Soframızdaki yağı paylaşmamızdır.
Zeytinyağımız, koyu yeşilimsi zümrüt renkli, kendine has kokulu, acı ve yakıcıdır. Zeytinyağında dilin arka tarafında hissedilen acılık ile boğazınızda hissedilen yakıcılık olumlu özellikler olup yağın kalite kriterini gösteren unsurlardandır. Yakıcı olan zeytinyağı daha fazla fenol (Phenol) içerir ve daha uzun zaman beklemeye dayanır.
Arazilerimizede zeytin ağaçlarının yanı sıra kekik ve adaçayı da doğal olarak yetişmekte ve yetiştirdiğimiz zeytinlere eşsiz bir lezzet kazandırmaktadır.