2024/25 5 lt OliveArt Natürel Sızma Zeytinyağı 0,3 Asit Soğuk Sıkım Filtresiz
Gemlik Türü Zeytinlerden Elde Edilen Ayvalık - Gömeç Zeytinyağı
Bu zeytinyağı, Ege'nin iyot kokusu ve poyraz rüzgarlarıyla harmanlanan, Ayvalık ve Gömeç'te yetişen Gemlik türü zeytinlerin titizlikle işlenmesiyle elde edilmiştir.
Soğuk Sıkım ile 0,3 Asit Değeri ve Yoğun Antioksidan İçeriği
15 Ekim 2024 itibariyle toplanan taptaze zeytinler, 25°C soğuk sıkım yöntemi ile işlenmiştir. Filtre edilmeden doğal haliyle, 0,3 asit değeriyle üstün kaliteye sahiptir ve bu sayede maksimum E vitamini, bio fenoller ve antioksidanlar içerir. Hasata başladığımız ekim ayında henüz yeşil olan zeytinler kasım-aralık aylarında devam eden üretimimiz boyunca giderek kararmaktadır.
5 kg Zeytinden 1 lt Zeytinyağı Elde Edilir
Her 5 kg Gemlik türü zeytinden 1 litre zeytinyağı elde edilmiştir. Bu yüksek konsantrasyon, ürüne zengin bir aroma ve koyu yeşil renk kazandırır. Taze meyvemsi aroması ve hafif genizde yakıcılık hissi, sağlıklı fenolik bileşenlerin ve antioksidanların doğal etkisidir.
Doğal Çökertme, Filtre Edilmemiş Doğal Saflık
Zeytinyağı, çelik konik tanklarda doğal çökertme işlemi uygulanarak dinlendirilir. İlk dört ay boyunca dipte kalan tortular düzenli olarak alınır. Şubat ayında ise tankın alt kısmındaki tortu bırakılarak, üstteki saf zeytinyağı temiz bir tanka aktarılır. Bu sayede doğal çökelme yoluyla filtre edilmemiş, saf ve yoğun aromalı bir zeytinyağı elde edilir.
Kalp Sağlığını Destekleyen Saf Zeytinyağı
Filtre edilmemiş olması sayesinde, bu zeytinyağı filtreli türlere göre daha fazla antioksidan ve vitamin içerir. Kalp ve damar sağlığını destekleyen bu özel ürün, sağlıklı beslenmeyi ve eşsiz bir tat deneyimini bir arada sunar.
Yemekleriniz İçin Sağlıklı ve Dayanıklı Bir Yağ
International Olive Council'e göre, zeytinyağı 220°C'ye kadar ısınmaya dayanabilen, yapısını koruyabilen nadir yağlardan biridir. Bu zeytinyağı kahvaltılarınızda, salatalarınızda, soslarınızda ve kızartmalar da dahil her çeşit yemeklerde rahatlıkla kullanılabilir.
Organik ve Doğal Üretim
Zeytinliklerimizde son 1 yıldır Organik Tarım uygulanmakta olup, 11 yıldır İyi Tarım Uygulamaları ile çevre dostu, kimyasal ve zararlı kalıntılardan arındırılmış bir şekilde üretim yapmaktayız. Bu sayede, doğal dengeyi koruyarak en saf ve sağlıklı zeytinyağını sunuyoruz.
Aile Geleneği ve Sıfır Atık Prensibi
Ayvalık ve Gömeç bölgesinin en eski zeytin üreticilerinden Karagöz Ailesi'nin 5. kuşak üyesi olarak, tüm süreçleri sıfır atık prensibi ile yürütmekteyiz. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan AB standartlarına sahip tesisimiz, genç bir kadın girişimci tarafından yönetilmekte ve ekolojik ve sosyal faydayı ön planda tutmaktadır.