Kalite

 
 
 

SADECE KENDİ AĞAÇLARIMIZIN MAHSÜLLERİ…

 

 

Boztepe Zeytinyağları, Balıkesir’in Ayvalık ve Gömeç İlçesi’nde 800 Dönüm Araziye yayılmış 12.000 Zeytin Ağacından, ısıl işlem görmeden saf ve limitli olarak üretilmektedir.

Ağaçların bakımından hasatına her aşamasıyla Karagöz ailesinin ilgilendiği zeytin bahçelerinde 8 senedir İyi Tarım Uygulamaları yapılmaktadır.

Hasat aylarında günlük olarak toplanan zeytinler, yağın oksidasyona uğramasına izin verilmeden maksimum 4 saat içinde sıkıma girer. Üretim sürecinde mamulün temas ettiği alanlar sadece Kromdur.

Zeytincilikte en ileri teknoloji tava temassız zeytin sıkım sayesinde Antioksidanlar, Poliphenollar gibi buharlaşabilen yararlı bileşenlerde kayıp yaşanmaz. Ayrıca yine 25 °C’de soğuk sıkım sebebiyle aromatik özellikleri açısından daha zengin bir zeytinyağı elde edilmiş olur.

  

Fabrikamızda son teknoloji makineler ile zeytin sıkımı esnasında sıfır hava teması ile ilaç sanayinde kullanılabilir nitelikte üst kalite zeytinyağı üretimi yapılmaktadır. Ürünlerimize depolanmasından paketlenmesine; hijyeni garanti edilmiş ve iklimlendirilmiş ortam sağlanmıştır.

Limitli olmasının sebebi, farklı zeytin cinslerinin karışımına izin verilmeden ve zeytinler hiç bekletilmeden sıkımı yapılan, İyi Tarım Sertifikalı Aile Soframızdaki yağı paylaşmamızdır.

 

Zeytinyağımız, koyu yeşilimsi zümrüt renkli, kendine has kokulu, acı ve yakıcıdır. Zeytinyağında dilin arka tarafında hissedilen acılık ile boğazınızda hissedilen yakıcılık olumlu özellikler olup yağın kalite kriterini gösteren unsurlardandır. Yakıcı olan zeytinyağı daha fazla fenol (Phenol) içerir ve daha uzun zaman beklemeye dayanır.

 

Arazilerimizede zeytin ağaçlarının yanı sıra kekik ve adaçayı da doğal olarak yetişmekte ve yetiştirdiğimiz zeytinlere eşsiz bir lezzet kazandırmaktadır.


 

 

 

 

DOĞAL SIZMA ZEYTİNYAĞI

 

"Sofralık Ovada, Yağlık Dağda Yani Boztepeler’ De Yetişir."

 

18. Yüzyılda Osmanlı Saray Mutfağını Lezzetlendiren, Sarayın Aydınlatılmasında Da Kullanılan Doğanın Bize Armağanı Bu Sağlık Ve Hayat Iksiri, Tüm Ağaç Bakımlarından Hasadına Kadar Her Aşamasıyla Titizlikle Ilgilendiğimiz Ayvalık Tipi Zeytin Ağaçlarından Elde Edilmektedir.

 

Sadece Yeterli Olgunluğa Ulaşmış Zeytinlerin Işlenmesiyle Elde Edilen Maksimum %0,5 Asiditeye Sahip, Kimyasal Ve Duyusal Özellikler Açısından Üstün Kalitedeki Bu Yağ, Salataların Ve Sosların Olduğu Kadar Sıcak Yemeklerin De Aranılan Lezzetidir.

 

Zeytinler, Zedelenmeden Elle Toplandıktan Sonra En Fazla Dört Saat Içinde Sıkılmaktadır.

 

 

Zeytinyağının Orijinal Tadı, Kokusu Ve Içeriğindeki Sağlıklı Bileşenlerin Korunabilmesi Için Işıktan Koruyan Uvag Yeşil Cam Şişede, Siyah Kapşonlu Ambalaj Ile Sunulmaktadır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.