100 TL ve ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ

Üretim


SADECE KENDİ AĞAÇLARIMIZIN MAHSÜLLERİ…

 

Boztepe zeytinyağları, Balıkesir'in Ayvalık Yöresi Gömeç İlçesi’nde, Boztepeler Mevkii’nde 600.000 metrekare araziye yayılmış 7600 zeytin ağacından, rafinasyon işlemi yapılmadan saf ve limitli olarak üretilmektedir. Hasat zamanında günlük olarak toplanan zeytinler, yağın oksidasyona uğramasına izin verilmeden 4 saat içinde sıkıma girer. Üretim sürecinde mamulün temas ettiği alanlar sadece kromdur. İleri teknoloji zeytin sıkım sayesinde antioksidanlar, poliphenollar gibi buharlaşabilen yararlı bileşenlerde kayıp yaşanmaz. Ayrıca yine sıcaklığın düşük olması sebebiyle aromatik özellikleri açısından daha zengin bir zeytinyağı elde edilmiş olur.

 

Limitli olmasının sebebi,  hiç bir farklı zeytin cinsi karışımına izin verilmeden ve zeytinler hiç bekletilmeden sıkımı yapılan, İyi Tarım Sertifikalı soframızdaki yağı paylaşmamızdır.

 

Zeytinyağımız, koyu yeşilimsi zümrüt renkli, kendine has kokulu, yüksek seviyede acı ve yakıcıdır.  Zeytinyağında dilinizde hissedilen acılık ile boğazınızda hissedilen yakıcılık olumlu özellikler olup yağın kalite kriterini gösteren unsurlardandır. Acı olan zeytinyağı daha fazla fenol (phenol) içerir ve daha uzun zaman beklemeye dayanır.

 

 Arazide zeytin ağaçlarının yanı sıra kekik ve adaçayı da doğal olarak yetişmekte ve yetiştirdiğimiz zeytinlere eşsiz bir tat kazandırmaktadır.


LİMİTLİ ÜRETİM, YÜKSEK KALİTE ... 

 

Sadece kendi yetiştirdiğimiz, ‘İyi Tarım Sertifikalı’ zeytinliklerimizin yağını tüketicisiyle buluşturuyoruz.

Yıllık kapasitemiz özenle baktığımız zeytinliklerimizin bize bahşettiği ‘natürel sızma’ zeytinyağıyla sınırlı.

Her yılın hasatı bir sonraki sezona kalmadan tükendiği için Boztepe’nin zeytinyağını doğallığından ödün vermeden, filtre etmeksizin size sunuyoruz.

Böylece zeytinyağının filtre edilmesinden kaynaklanan Polifenol kaybı yaşanmıyor; yağın içindeki domates, kekik ve adaçayı aroması da korunmuş oluyor.

Standart zeytinyağına göre antioksidan, polifenol, vitamin ve klorofil açısından daha zengin bir ürün elde edilmiş olunuyor.

Bu proseste 20 °C ortam sıcaklığındaki konik krom tanklarda tutulan zeytinyağına doğal çökeltme uygulayarak her gün dipte biriken tortuyu alıyoruz.

Ambalajın içinde buğulu bir görünüme sahip olan bu yağın dibinde zamanla tortu oluşabiliyor.


 

DOĞAL SIZMA ZEYTİNYAĞI

"Sofralık ovada, yağlık dağda yani Boztepeler’ de yetişir."

 

18. yüzyılda Osmanlı saray mutfağını lezzetlendiren, sarayın aydınlatılmasında da kullanılan doğanın bize armağanı bu sağlık ve hayat iksiri, tüm ağaç bakımlarından hasadına kadar her aşamasıyla titizlikle ilgilendiğimiz Ayvalık tipi zeytin ağaçlarından elde edilmektedir.

 

Sadece yeterli olgunluğa ulaşmış zeytinlerin işlenmesiyle elde edilen maksimum %0,5 asiditeye sahip, kimyasal ve duyusal özellikler açısından üstün kalitedeki bu yağ, salataların ve sosların olduğu kadar sıcak yemeklerin de aranılan lezzetidir.

 

Zeytinler, zedelenmeden elle toplandıktan sonra en fazla dört saat içinde sıkılmaktadır.    

 

Zeytinyağının orijinal tadı, kokusu ve içeriğindeki sağlıklı bileşenlerin korunabilmesi için ışıktan koruyan uvag yeşil cam şişede, siyah kapşonlu ambalaj ile sunulmaktadır.