TÜM ÜRÜNLERDE İNDİRİM – KARGO BEDAVA

Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı Boztepe, 2019 Hasatı, İyi Tarım Sertifikalı, Soğuk Sıkım, Filtresiz, 2 Lt

Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı Boztepe, 2019 Hasatı, İyi Tarım Sertifikalı, Soğuk Sıkım, Filtresiz, 2 Lt

Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı Boztepe, 2019 Hasatı, İyi Tarım Sertifikalı, Soğuk Sıkım, Filtresiz, 2 Lt

ZY2E


  • 80,00₺

    90,00₺

Boztepe Zeytinyağları, Ayvalık- Gömeç Boztepeler Mevkii’nde 600.000 Metrekare Araziye Yayılmış 7600 Zeytin Ağacından, Rafinasyon Işlemi Yapılmadan Saf Ve Limitli Olarak Üretilmektedir. Yaşları 100-300 Arasında Değişen Boztepe Zeytin Ağaçları, Deniz Seviyesinden 300 Metre Yüksekliktedir Ve Tamamı Ayvalık Tipi Ağaçlardan Oluşmaktadır. Kuzeyinde Dünyanın En Çok Oksijen Üreten Kaz Dağları ile Güneydoğusunda Bulunan Madra Dağları Arasında Konumlanmış, Eşsiz Bir  Coğrafyada  Bulunmaktadır.  Yoğun  Oksijen  Taşıyan  Poyraz  Rüzgarlarının  Hakim Olduğu  Bu  Bölgede  Deniz  Havası  Ve  Ağaçların  Arasında  Yetişen  Kekikler,  Boztepe Zeytinyağına Enfes Ve Karakteristik Bir Aroma Katmaktadır. 


7 Ekim 2019'da hasata başlanmasından itibaren ilk bir ay toplanan zeytinlerden elde edilen yağ, erken hasat olarak ayrılmıştır.

0,45 Asittir. Zeytin meyvesi olgunlaşmadan (yağlanmadan) hasat edildiği için 6/7 kg yeşil zeytinden 1 lt erken hasat zeytinyağı elde edilir. 

Her yıl erken hasatta toplanan zeytinlerden elde edilen bu ‘zümrüt sıvı’, soslar, salatalar, sıcak ve soğuk yemeklerde kullanılabilir.

Zeytin meyvesinin tadı ve kokusunun yanı sıra ham domates, adaçayı ve kekik kokularının da hissedilebildiği, yüksek fenollü, genizde acılık ve yakıcılık hissettiren, çiğ tüketime uygun bir zeytinyağıdır.

 Sıcak ve soğuk yemeklerde lezzet arayanlar için idealdir.

 Zeytinler zedelenmeden elle toplandıktan sonra oksidasyona uğramasına müsaade edilmeden en fazla 4 saat içinde sıkılmaktadır.

Her Yılın Hasatı Bir Sonraki Sezona Kalmadan Tükendiği Için Boztepe’nin Zeytinyağını Doğallığından Ödün Vermeden, Filtre Etmeksizin Size Sunuyoruz.

Böylece Zeytinyağının Filtre Edilmesinden Kaynaklanan Polifenol Kaybı Yaşanmıyor; Yağın Içindeki Domates, Kekik Ve Adaçayı Aroması Da Korunmuş Oluyor.

Standart Zeytinyağına Göre Antioksidan, Polifenol, Vitamin Ve Klorofil Açısından Daha Zengin Bir Ürün Elde Edilmiş Olunuyor.

 

 

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
WhatsApp ile iletişime geç